Diversos garrotxins figuren a les candidatures de les eleccions generals publicades aquest dimecres pel BOE

En el cas del grup d’Esquerra Republicana, el garrotxí Josep Quintana, regidor d’Esquerra a l’Ajuntament d’Olot, i la cap de llista al Congrés per Girona, Montse Bassa, han tornat a presentar la seva candidatura a les eleccions al Congrés i al Senat espanyol del proper 10 de novembre, després de guanyar-les en les anteriors. Així ho van exposar ahir a la tarda els dos candidats, que es van comprometre tornar a portar a les institucions les demandes dels garrotxins, ja que l’absència de govern no ha permès aprofundir i desencallar temes com la variant.

En clau nacional, esperen seguir treballant per aconseguir l’autodeterminació en un escenari tan difícil com l’actual.

Josep Quintana, candidat d’ERC al Senat per Girona: El doble de convençut que fa 6 mesos. Amb el panorama i la repressió que tenim davant, tot el que se’ns planteja des dels partits estatals, penso que és l’hora de fer un pas endavant i portar el nostre granet de sorra mentre puguem.

Montse Bassa, germana de Dolors Bassa, veu una necessitat clara de seguir sent forts a Madrid.

Montse Bassa, cap de llista d’ERC al Congrés per Girona: No ens sortirem no només si no som molts sinó amb dues condicions més: que hi hagi una unitat d’acció claríssima amb tot l’independentisme i sobretot una bona coordinació amb el senat.

Junts per Catalunya no té candidat garrotxí a les llistes del Congrés o del Senat per la demarcació de Girona en aquestes properes eleccions generals del 10 de novembre. Al PSC, la regidora de l’Ajuntament d’Olot Marina Alegre repeteix com a suplent a la llista pel Senat. Les filles de l’exministre Ernest Lluch, vinculades a Maià de Montcal, apareixen en dues candidatures. Eulàlia Lluch ho fa com a penúltima del PSC al Congrés per Barcelona, i Rosa Lluch figura com a una de les candidates al Senat per Barcelona a la llista d’En Comú Podem. Per a aquesta candidatura, a la circumscripció de Girona, l’exregidor de l’Ajuntament d’Olot Xavier Garcia es presenta com a suplent al Congrés. Antoni Fierro, número 2 de la llista de Ciutadans a les passades eleccions municipals per Olot, apareix a la candidatura de la formació taronja al Congrés també com a suplent. L’exregidora a l’Ajuntament d’Olot Júlia Sala és la número 4 de candidatura del PP al Congrés per Girona.

El candidat de VOX a les passades eleccions municipals a Olot, Ignasi Mulleras, és també el número 1 a candidatura al Congrés per la circumscripció de Girona, i el candidat municipal del Partit Comunista del Poble de Catalunya, Miguel de la Cruz, també encapçala la llista d’aquesta candidatura a la cambra baixa per la demarcació. La CUP no compta amb cap candidat garrotxí a la llista que la Candidatura d’Unitat Popular estrena per al Congrés dels Diputats.