Els boscos garrotxins fan d’exemple dels beneficis que poden aportar a les persones

Les comarques gironines són la seu des del 7 i fins el 10 d’octubre del tercer Congrés Internacional sobre el potencial dels boscos en la salut de les persones, en el qual hi participen dos centenars de persones d’arreu del món, des de metges, a professionals en temes mediambientals i gent sensibilitzada amb el tema. La primera i segona edició d’aquest congrés es va dur a terme a Alemanya i Àustria, respectivament.

Aquest dimarts els boscos de La Garrotxa Van ser els protagonistes, amb l’activitat banys de bosc. Un d’aquests es feia al bosc Salvador Grau, situat a cavall de Les Preses i Olot, al barri de Bonavista.

Pere Vila, alcalde de Les Preses: Per nosaltres és un honor poder acollir una part d’aquest congrés que s’està fent aquests dies.

Montserrat Moya, coordiandora banys de bosc de l’Associació Sèlvans: El que posem de manifest és la importància d’aquests boscos. De vegades és interessant que des de fora ens vinguin a apreciar el que tenim aquí. El bosc d’aquí Les Preses és una meravella perquè és un bosc que te una combinació de roure pènol amb altres espècies caducifòlies, la gran avantatge que te aquest bosc es que està al costat de la ciutat d’Olot.

A l’activitat hi van ser presents membres de l’Associació de Fibromiàlgia de la Garrotxa, que ja van formar part d’un dels primers estudis sobre com poden aportar els boscos al benestar i a la salut de les persones, l’any 2014.

En grups reduïts, els participants van dur a terme l’activitat. La primera tasca, apagar els telèfons mòbil i relaxar-se en grup abans d’endinsar-se pel bosc Salvador Grau. Una bona oportunitat per conèixer la diversitat de flora present i per connectar amb la natura, tot caminant, observant i apreciant qualsevol mena de detall.

El Congrés continuarà aquest dijous i divendres amb diverses ponències al Palau de Congressos de Girona.

x