La Vall de Bianya s’agermana amb el municipi nipó de Yoshino

Sota la voluntat de treballar conjuntament per la preservació del medi ambient i el patrimoni natural de la zona, entre d’altres punts, la Vall de Bianya i el municipi japonès de Yoshino van trobar-se aquest dimarts per establir una primera presa de contacte i determinar l’agermanament que els unirà.

Santi Reixach, alcalde Vall de Bianya: Crec que serà una molt bona cosa per al nostre poble per contrastar inèrcies de la manera que ells fan les coses allà i com nosaltres les fem aquí. En temes mediambientals, de turisme i altres temes que poden sorgir. Ara farem una reunió i mirarem quins temes poden anar sorgint dels dos municipis. En principi amb molta il·lusió i veig que ells segons han dit també els hi fa molta.

Un dels punts principals a tractar és el medi natural, tot i que ambdós municipis afirmen afrontar aquest nou vincle amb il·lusió per poder establir altres punts on treballar conjuntament.

Santi Reixach, alcalde Vall de Bianya: Serà bo de veure ells quines costums tenen i com ho fan per mantenir el seu medi natural i nosaltres aquí també per poder-ho fer segons el nostre poble.

L’alcalde i els regidors del municipi nipó ja van viatjar fins la Vall de Bianya el passat any per conèixer l’entorn i enguany ha tingut lloc la primera presa de contacte oficial, on s’han intercanviat diversos obsequis i l’alcalde Atsushi Kitaoka ha firmat el llibre d’honor de l’Ajuntament de la Vall de Bianya.

x