L’Escola Bisaroques d’Olot rep el Premi a la Participació Ciutadana de Viles Florides

El curs passat, els alumnes de quart de l’Escola Bisaroques d’Olot van plantar uns arbustos autòctons en substitució dels boixos afectats per la plaga de l’eruga. L’acció s’emmarcava en el projecte Viles Florides, que promou la transformació de municipis i entorns urbans amb plantes i flors. Ara, els guardons que Viles Florides entrega cada any per reconèixer la tasca d’ajuntaments i particulars han reconegut per primer cop la tasca del centre educatiu, en la categoria de Participació Ciutadana.

Joel Tarradellas, alumne Escola Bisaroques: Vam guanyar un premi per estar molts anys participant a Viles Florides, i també perquè vam canviar els boixos que ja estaven secs i fets malbé degut a les erugues i les papallones

Orysia Shynkar, alumna Escola Bisaroques: Van venir uns nois de La Fageda i ens van ajudar a plantar les plantes. Mentre ells feien el forat nosaltres arrancàvem les males herbes.

Ingrid Bassaganyes, mestra Escola Bisaroques: De l’equip docent estem molt contents d’haver rebut aquest premi, continuar participant-hi i a la vegada continuar mantenint l’escola tan bonica com està a dia d’avui.

Balcons, comerços, parcs o altres escoles de Catalunya optaven al premi que ha rebut el centre olotí, que col·labora des de fa anys amb Viles Florides i també és una de les Escoles Verdes de la Garrotxa.

Les Flors d’Honor del moviment Viles Florides d’aquest 2019 també han distingit la ciutat d’Olot amb la Flor d’Or, com el municipi que millor ha treballat els espais verds de la ciutat. Al mateix temps, la capital garrotxina encapçala el rànquing de Viles Florides amb quatre Flors d’Honor, la màxima puntuació obtinguda fins ara. La Vall d’en Bas, d’altra banda, es suma al llistat de municipis amb tres Flors d’Honor, on també hi ha Sant Joan les Fonts. Les Preses, Santa Pau, Riudaura, la Vall de Bianya i Sant Feliu de Pallerols conserven les dues que ja tenien i Sant Jaume de Llierca en manté una.