El CF Vall d’en Bas incorpora un grup de menors estrangers no acompanyats a l’equip juvenil

Si el Club Futbol Vall d’en Bas té un equip juvenil masculí aquesta temporada, és gràcies a l’arribada d’una dotzena de joves, Menors Estrangers No Tutelats, que des de fa uns mesos s’han introduït a la dinàmica d’entrenaments i partits amb els dos únics jugadors juvenils que disposava el club. Una unió brillant que proporciona als dos jugadors de la vall poder competir i una forma d’integració social per la resta de joves.

Jordi Busquets, president Club Futbol Vall d’en Bas: Són dos nens que ja estaven aquí des del futbol formatiu, però nosaltres no teníem juvenils, i se’ns va obrir la opció amb aquest nens, que tenien ganes de jugar a futbol les hi vam dir que vinguéssim, i estan jugant. És el que hem fet.

Laura López, integradora social de Mas Teixidor: El que els hi aporta el futbol és saber treballar en equip, fer xarxa, canalitzar les seves emocions, energies, a través de l’esport. Un altre dels beneficis que els aporta venir aquí a jugar a futbol és adquirir hàbits, com el d’agafar el transport públic, venir fins aquí, agafar un compromís.

Jordi Busquets, president Club Futbol Vall d’en Bas: El que els hi podem aportar a aquests nanos són les mateixes oportunitats que tenen els nanos d’aquí, bàsicament.

Són joves, d’entre 15 i 18 anys que van arribar al nostre país en les pitjors condicions que ens podem imaginar i ara veuen, a través del futbol, la oportunitat d’integrar-se en la societat, a més d’aportar experiències vitals a en Gerard i en Ferran, els dos jugadors de la Vall.

Jordi Busquets, Club Futbol Vall d’en Bas: Se’n donen compte de les facilitats que tenen pel fet d’haver nascut, on han nascut. I això ells ho veuen, i el dia a dia els enriqueix i se’ls hi quedarà.

Aquest divendres, al programa La Banqueta d’Olot Televisió parlarem amb jugadors que conformen el juvenil del Club Futbol Vall d’en Bas, per conèixer com estan vivint aquest intercanvi. Assitirem a un dels dos entrenaments que duen a terme per setmana, en els quals la tècnica i el futbol és important, però en casos com aquests es sobreposa el fet de crear nous vincles i de formar, en definitiva, persones.

 Jordi Busquets, president Club Futbol Vall d’en Bas: Vull que s’emportin el reconeixement que nosaltres els tractem igual com qualsevol altra persona, i ells a nosaltres també. I crec que és una cosa que no oblidarem mai.