La Garrotxa aconsegueix 1,3 milions d’euros per a la millora del sector turístic amb dos projectes conjunts

Fruït del treball coordinat, entre tots els municipis i els sectors públics i privats, la Garrotxa ha aconseguit subvencions procedents de la Generalitat per valor d’un milió 300.000 euros, que ajudaran a inversions per valor de 2,6 milions al territori en matèria de millores en el sector turístic. Un dels fons són els Plans de Foment Territorial del Tursime, aconseguits a través de la taxa turística. La Generalitat ha donat la cinquena màxima puntuació, d’entre 51 sol·licituds a tot Catalunya, al projecte presentat des de la comarca. Anomenada ‘La Garrotxa – Espai Cràter, turisme sostenible i per a tothom’, la proposta rebrà la màxima subvenció, 400.000 euros. Contempla actuacions a diversos municipis, amb 250.000 euros per al projecte museístic i interpretatiu d’Olot Espai Cràter, pel seu potencial atractiu i redistribuïdor dels visitants.

Estanis Vayreda, regidor Progrés Econòmic Aj. d’Olot: I permetrà que en el pressupost de l’any vinent amb recursos propis l’Ajuntament hagi de posar només un 20% en aquest gran equipament.

La subvenció també permetrà rehabilitar i millorar la torre-mirador del Cós de Montagut i Oix, el pont de Sant Feliu de Pallerols, les fonts de les Planes d’Hostoles o l’activació del jaciment l’Aubert a la Vall d’en Bas.

Eduard Llorà, president Turisme Garrotxa: Destacar l’esforç que hem fet tots conjuntament i units i que això ens permet parlar que aquest és el tercer Pla de Foment en vuit anys i el segon FEDER. Felicitar la feina de tots els ajuntaments i el Consell Comarcal.

L’altra subvenció prové del Programa Operatiu FEDER Catalunya. La Garrotxa ha aconseguit 945.000 euros per a una inversió total d’un milió 800 mil per a accions ja executades i altres per fer en l’àmbit del turisme sostenible i accessible a tothom.

Turina Serra, Gerent Turisme Garrotxa: Val a dir que amb tot aquest període tots hem fet inversions a finals del 2021 de quasi 6 milions d’euros amb inversions amb millores.

Amb aquesta segona ajuda es podran fer millores a camins, d’informació, senyalització i accessibilitat, possibilitar aparcaments d’autocarabanes a la Vall d’en Bas i Sant Joan les Fonts o adequar Can Musquera de Mieres, un espai que es planteja sostenible i multifuncional.