41 alumnes i un professor d’una escola d’Olot, afectats per un brot de gastrointeritis per salmonel·la

L’agència de Salut Pública de Catalunya està investigant l’origen d’un brot de gastroenteritis que ha afectat 41 alumnes de l’escola Petit Plançó d’Olot, a més d’un professor del mateix centre. De moment, la investigació ja ha determinat que la gastroenteritis ha estat provocada per la salmonel·la. Els resultats analitzats han confirmat la presència del bacteri.

Els nens i nenes afectats tenen entre 6 i 7 anys i són alumnes de primer i segon de primària del centre olotí, que van anar d’excursió el dia 2 d’octubre. Les primeres investigacions han determinat que els infants i el professor van menjar entrepans fets a la cuina de l’escola. En aquests moments s’investiga quin va ser l’aliment vehiculador i on es va produir la contaminació.

Un total de 24 infants van ser atesos al Centre d’Atenció Primària Garrotxa o a l’Hospital d’Olot. Cap d’ells va haver de ser hospitalitzat, tot i que tres d’ells van estar unes hores en observació. Els afectats presentaven vòmits, nàusees, diarrea i febre.

Des del centre educatiu, consultat per OLOT TELEVISIÓ, asseguren que s’han seguit escrupulosament el protocol d’actuació establert en aquests casos.

x