L’Ajuntament de Les Planes d’Hostoles agafa el relleu de la cursa Volcanolímits per l’impacte que genera al municipi

L’Ajuntament de Les Planes d’Hostoles agafa l’organització de la Volcanolímits de BTT, que es celebrarà el proper 27 d’octubre. El consistori ha agafat el relleu per la ocupació que la prova esportiva genera al municipi.


La Volcanolímits és una cursa de BTT que des de fa quatre anys es celebra a les Planes d’Hostoles, i que tindrà lloc el proper 27 d’octubre. L’empresa Ibersport, que ha deixat l’organització, va proposar a l’Ajuntament agafar el relleu de la cursa.

Marc Puig, tercer tinent d’alcalde de Les Planes: No podia controlar tot el recorregut i per això era un problema. Si voleu feu-ho vosaltres i sinó la perdem. De seguida ens la vam quedar nosaltres, per l’impacte econòmic que genera pel municipi i també per situar Les Planes en un punt de referència turisticoesportiva.

De moment, el municipi compta amb gairebé 90% d’ocupació en càmpings i cases rurals pel cap de setmana de la prova.

Pel que fa l’itinerari de la prova, recórrer la comarca de la Garrotxa, fins a Santa Pau i Mieres, passant per La Selva i acostant-se fins i tot al Pla de l’Estany. Un total de gairebé 50 km de ruta llarga i 40 km la curta, pedalant per terrenys tan variats com corriols, fagedes, pedra o grava.

Miquel Domínguez, voluntari Vulcanolímits: Si t’agrada anar en bicicleta i aquí li agrada anar en btt, trobarà un entorn incomparable i  meravellós. Tenim muntanya per estona.

De cares a l’any vinent, la nova direcció es planteja un canvi en la duració de les rutes, escurçant la curta a 25 o 30 km.

Des de l’organització, es demana la col·laboració d’una vintena de voluntaris per tal de cobrir els punts d’avituallament. Per fer-ho només cal posar-se en contacte amb l’Ajuntament de Les Planes.

x