El ple extraordinari de l’Ajuntament d’Olot aprova la moció en rebuig a la sentència del procés amb l’abstenció del PSC

Amb diferents punts de vista sobre el consens i la unitat de les propostes de la moció, els tres grups independentistes del ple de l’Ajuntament d’Olot van votar ahir a favor de la moció conjunta de l’AMI i l’Associació Catalana de Municipis que demana l’alliberament dels presos independentistes, l’amnistia per a ells i per aquells que són a l’estranger, així com la defensa ferma del dret d’autodeterminació.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Continuem lluitant per les nostres llibertats i els nostres drets perquè no són cap caprici.

Anna Barnadas, portaveu ERC de l’Ajuntament d’Olot: Hem d’agrair als nostres presos i preses polítics el fet que aquell u d’octubre vàrem votar gràcies a la seva determinació.

Lluís Riera, portaveu de la CUP a l’Ajuntament d’Olot: L’amnistia i l’autodeterminació serà una conquesta que farem el poble. […] Sobre la moció, ens empassem el gripau de nou. No ens agrada. Aquesta moció no ha estat consensuada a nivell local.

El grup del PSC va preferir abstenir-se en aquesta moció, en respecte, segons va expressar, a la separació de poders i a les instàncies judicials.

Josep Guix, portaveu del PSC a l’Ajuntament d’Olot: Respectem les sentències del poder judicial malgrat que algunes vegades amb algunes puguem estar-hi en desacord.

Les accions seguiran a l’Ajuntament d’Olot, segons ha expressat l’alcalde, Pep Berga, de manera coordinada amb l’Associació de Municipis per la Independència, com a consistori adherit des de la fundació, per mostrar unitat des de la municipalitat.

x