Els grups independentistes de l’Ajuntament d’Olot demanen l’alliberament i l’amnistia dels líders del procés

Les reaccions a la sentència als líders del procés no s’han fet esperar a la Garrotxa. Un cop conegudes les condemnes, a primera hora del matí, diferents col·lectius han organitzat concentracions a la capital de la comarca o per participar a les accions de Barcelona. L’Ajuntament d’Olot ha convocat una concentració de rebuig a les 12 del migdia davant l’edifici consistorial.

Amb un to seriós i davant centenars de persones, l’alcalde d’Olot llegia en nom del consistori un manifest en rebuig a la sentència del Suprem als líders del procés independentista, amb condemnes que van des dels 13 anys de presó per a l’exvicepresident Oriol Junqueras, per sedició en concurrència medial amb malversació de fons públics, a multes d’uns 60.000 euros per desobediència als exconsellers Vila, Borràs i Mundó. Pep Berga ha llegit el preàmbul de la moció que porten avui a aprovació a 2/4 de 7 de la tarda en el ple extraordinari de rebuig a la sentència, i ha passat la paraula a la portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament d’Olot i diputada provincial Anna Barnadas, perquè llegís els 10 punts de l’acord. La moció demana l’alliberament i l’aministia dels líders independentistes i fermesa davant el compromís pel dret d’autodeterminació.

La concentració de rebuig ha acabat amb el cant dels segadors. La protesta aquest vespre culmina a la Garrotxa amb la marxa d’espelmes convocada per l’ANC i Òmnium, a 2/4 de 8, des de la Plaça 1 d’Octubre a l’avinguda de Santa Coloma, passant pel carrer dels Dolors, la plaça de l’antic hospital, el carrer Mulleras, la plaça Clarà i el passeig de Barcelona.