Els propietaris de l’Alta Garrotxa volen començar el pla de zero i no descarten la via judicial

L’Associació de Propietaris de l’Alta Garrotxa vol començar de zero l’elaboració del Pla Especial de Protecció del Medi Natural. Així ho ha fet constar presentant una esmena a la totalitat que, asseguren, té el suport de la major part del territori protegit. En un comunicat, afirmen que si es desestimen les seves al·legacions no descarten la via judicial.

Amb aquestes paraules s’ha expressat el portaveu de l’Associació de Propietaris de l’Alta Garrotxa, Josep Maria Pujol Galzeran. Pocs dies després que es tanqués el període d’exposició pública del Pla de Protecció del Medi Natural que proposa el Departament de Territori, el passat 30 de setembre, l’ entitat assegura més d’un 60% del territori protegit dona suport a l’esmena a la totalitat que han presentat al document. Això representa una superfície de 20.000 hectàrees.

Josep Maria Pujol Galzeran: Intentar arrelgar un pla tan desgavellat com aquest ens portarà molta més feina que no pas fer les coses desde zero.

L’Associació de Propietaris ha denunciat, a través de les al·legacions les deficiències tècniques i irregularitats que veu en el pla, i reitera que cal treballar des d’un inici per a fer compatible l’activitat dels propietaris i el respecte pel medi natural.

Josep Maria Pujol Galzeran: Aquest pla hauria de ser pensat per la gent del territori. Que tingués en compte que la gent pogués viure al i del territori. Que contemplés el desenvolupament de la vida rural, ramadera, agrícola i forestal.

En un comunicat, l’entitat assegura que estan disposats a recórrer a la via judicial si el Departament de Territori desestima les seves al·legacions.