El coordinador de l’ANC a Olot sobre la sentència: “És pitjor que el que anunciaven les filtracions. Ens posem en marxa”

Alguns ciutadans s'han organitzat aquest matí des d'Olot per participar en l'acció d'aquest migdia a Barcelona

L’Ajuntament d’Olot ha convocat per a les 12 d’aquest migdia una concentració davant del consistori amb la lectura d’un manifest en rebuig a la sentència del procés. Així mateix, també ha anunciat la convocatòria d’un ple extraordinari de rebuig que se celebrarà a 2/4 de 7 de la tarda, una hora abans de la marxa amb espelmes prevista a la capital garrotxina.

Aquest matí, a través de Telegram, alguns ciutadans han fet crida a concentrar-se a l’aparcament d’un supermercat de les proximitats de l’Avinguda Sant Jordi, des d’on han partit a Barcelona. Allà, el Tsunami Democràtic ha convocat la “primera acció nacional”. Posteriorment, des de col·lectius d’estudiants s’ha convocat una concentració a les 12 del migdia.

Coneguda la sentència de l’1-O, l’Assemblea Nacional Catalana inicia les accions de protesta en resposta a les condemnes de presó, inhabilitació i multes anunciades per als diferents líders independentistes processats. El coordinador de l’ANC a Olot ha estat clar en la seva primera reacció després de conèixer la sentència: “No esperàvem res de bo i això ho confirma. La sentència empitjora les filtracions publicades. Ens posem en marxa”.

D’entrada, l’ANC ha demanat a la ciutadania que faci evident la protesta “fent soroll”, amb clàxons, xiulets i cassoles que ja s’han pogut sentir a primera hora a diferents punts de la Garrotxa.

A nivell català, l’ANC també ha convocat una manifestació simultània a 2/4 de 8 a totes les capitals de comarca. A Olot, aquesta manifestació coincidirà amb la concentració que es porta fent cada dilluns al vespre des de l’ingrés en presó preventiva dels primers líders del procés. La concentració a la capital garrotxina es convertirà en una manifestació amb espelmes que partirà de la Plaça 1 d’Octubre, al costat del Teatre Principal, i recorrerà el carrer dels Dolors, la plaça de l’antic hospital, el carrer Mulleras, la plaça Clarà i el passeig de Barcelona fins a l’inici de l’avinguda de Santa Coloma.

A partir de dimecres, i com s’havia previst també a nivell català, començaran les “Marxes per la Llibertat” des de diferents punts del territori que confluiran a Barcelona. Els garrotxins que tinguin la intenció de participar-hi, ho faran des de Girona. L’ANC establirà un punt de trobada cada dia des d’on es coordinaran i compartiran vehicles per anar fins al punt de concentració. Al mateix temps, el local de l’ANC estarà obert els tres dies, fins divendres 18, per informar i ajudar en la coordinació. També s’han establert dos números de telèfons, el 633 58 55 07 i el 633 58 61 23, als quals tots els interessats a rebre informació sobre la coordinació de la resposta a la sentència poden adreçar-s’hi.

Diferents ajuntaments anuncien accions en resposta a la sentència

Les reaccions des dels diferents ajuntaments de la Garrotxa tampoc no s’han fet esperar. El consistori de Santa Pau ha anunciat la suspensió de totes les activitats institucionals i municipals fins al ple extraordinaro de rebuig a les condemnes que es convocarà properament.

Qui ja ha anunciat el dia i hora del ple extraordinari en rebuig a la sentència és l’Ajuntament de la Vall d’en Bas.L’han fixat per a dimecres a les 19.30.

Les Planes d’Hostoles, per la seva banda, ha anunciat a través de les xarxes socials que tanca les dependències municipals en senyal de protesta.

x