La Bianyal esgota totes les places i mostra per primer cop el Mas Sobeies

Redescobrir el patrimoni històric i cultural de la Vall de Bianya a través de l’art contemporani. Aquesta és la proposta de la Bianyal, que ha arribat aquest cap de setmana a la seva sisena edició. L’itinerari guiat per diferents punts d’interès del poble amb intervencions artístiques ha esgotat totes les places per a les tres sessions programades entre dissabte i diumenge, reunint prop de dues-centes persones.

David Santeulària, coordinador Bianyal: “Les places cada vegada s’omplen abans i a més notem que cada vegada hi ha més gent que vol repetir. Les xifres demostren que l’activitat s’omple amb facilitat i el nivell de satisfacció, pel que podem constatar, és elevat”.

L’intinerari d’enguany sortia de la casa de colònies de la Coromina, per portar els visitants a Sant Martí del Clot, Sant Pere Despuig i per primer cop, al Mas Sobeies, finca que un veí ha donat a l’Ajuntament. Cada edició compta amb propostes artístiques inèdites, inspirades en l’espai on s’ubiquen, i elaborades per artistes diferents. Enguany hi han participat set creadors, amb el suport d’entitats com Lluèrnia, U del Bach i la cooperativa cultural Rizoma de Celrà.

Jonathan Millán, artista: “La meva col·laboració ha sigut en aquesta església i el que he posat és diferents peces escultòriques i dos vídeos. Tot està relacionat amb el tema de l’atzar i la fe. Com si creus no hi ha atzar i si no hi creus és atzar. Això ho he exemplificat a través d’uns daus”.

Mar Serinyà, artista: “El meu projecte s’inicia a U del Bach, una residència artística que vaig fer allà i culmina aquí a Sant Andreu de Socarrats. És una peça que es diu ‘Transhumància’ i que està inspirat en els símbols que vaig veure a la Vall del Bac que servien per marcar el bestiar”.

La bona acollida del públic, majoritàriament provinent de fora de la Garrotxa, ha certificat un any més la consolidació de la Bianyal, un esdeveniment de referència en l’àmbit artístic català, valorat com la millor proposta d’Espais i Iniciatives a la 35a edició dels Premis de l’Associació Catalana de Crítics d’Art.