Unes 6.000 persones marxen amb espelmes a Olot en rebuig a la sentència del procés

6.000 persones segons la Policia Municipal han sortit al carrer per protestar per les condemnes als polítics i líders independentistes. La publicació de la sentència del Tribunal Suprem ha mobilitzat les entitats sobiranistes, que han convocat mobilitzacions arreu amb el suport dels partits independentistes. A Olot, la concentració ha coincidit amb la que es fa habitualment els dilluns, i ha estat multitudinària.

Josep Ferrés, coordinador local ANC Olot: No m’ha sorprès veure aquesta resposta, malgrat el motiu de la mateixa.

Nuri Batallé. presidenta Òmnium Garrotxa: Davant la sentència, reincidència.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: De seguida hem tingut clar que s’havia de fer un acte conjunt a Olot per ser més persones. Hem demostrat que anem units i aquest és el resultat.

Marc Puig, regidor de l’Ajuntament de les Planes d’Hostoles: El poble ha recuperat l’esperit de l’1-O i això és el que ens farà lliures.

La convocatòria s’ha fet de manera unitària a tota la comarca i molts alcaldes i representants polítics

L’acte ha començat amb la lectura d’un manifest unitari que condemna la sentència, demana l’amnistia i reivindica el dret a l’autodeterminació.

Tot seguit, s’ha iniciat una manifestació amb la pancarta “La nostra sentència, independència” a la capçalera, que s’ha dirigit cap a la Plaça de l’1 d’Octubre, ha seguit pel carrer dels Dolors i el carrer Mulleras fins el passeig de Barcelona, on s’han encès centenars d’espelmes com a símbol de protesta, deixant imatges espectaculars.

El recorregut ha arribat fins a la seu d’Hisenda, a l’altura del pont de ferro. Allà s’han recordat les penes imposades a cadascun dels líders independentistes i s’ha cridat a la persistència i la participació a les properes accions pacífiques. L’acte ha acabat amb proclames de ‘llibertat presos polítics’ i el cant dels segadors.

Deixa un comentari