Olot viu una cassolada de rebuig a la sentència del Suprem i talls prolongats a l’A-26 fins a les 22h

Centenars d’olotins i olotines han tornat a sortir al carrer aquest vespre per mostrar el seu rebuig a les condemnes als polítics i líders independentistes. En aquesta ocasió, han repicat atuells i cassoles de forma eixordadora pel centre d’Olot. Una marxa que ha tornat ha ser multitudinària.

L’acte ha començat a la Plaça del Carme amb un repic de cassoles. Tot seguit, els manifestants han començat una marxa fins arribar al carrer Bisbe Lorenzana, Mulleras i Plaça Clarà fins arribar als jutjats on s’han sentit proclames de ‘llibertat presos polítics’ i el cant dels segadors.

Al llarg del dia d’ahir, els manifestants van protagonitzar talls més o menys perllongats en algunes carreteres de la xarxa viària garrotxina. La més afectada va ser l’A-26 en el seu accés a Olot per l’avinguda Europa. Els talls protagonitzats pels manifestants majoritàriament joves al migdia van continuar a la tarda a les proximitats de la sortida a la rotonda de Tresserras. Al vespre, part dels manifestants de la cassolada a Olot van decidir afegir-se al tall de protesta de l’A-26. L’autovia es va reobrir novament al trànsit a partir de les 10 de la nit. Més tard, a quarts d’11 de la nit, diversos manifestants van aconseguir tallar durant diversos minuts els dos sentits de la marxa de l’entrada dels túnels de Bracons a la Vall d’en Bas amb l’encesa d’una foguera. Els bombers van apagar el foc i els mossos d’esquadra van dissipar la protesta restablint el trànsit a quarts de 12.

x