Les Marxes per la Llibertat surten aquest dimecres de cinc punts de Catalunya

Les Marxes per la Llibertat són les primeres accions unitàries de rebuig a la sentència del Suprem organitzades per l’ANC i Òmnium Cultural. Es tracta de cinc marxes massives, que sortiran de Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona aquest dimecres, i amb Barcelona com a destí final el divendres al migdia. Són 100 quilòmetres dividits en cinc etapes, i des de les entitats sobiranistes emplacen a tothom a participar en algun dels trams escollits.

Magda Ripoll, ANC Garrotxa: L’objectiu és arribar-hi tots, i que tothom hi pugui col·laborar en l’etapa que vulgui fer.

Cada etapa té aproximadament 20 quilòmetres, i des de la Garrotxa es demana a la gent que hi vulgui participar que es desplaci fins a Girona, ja que coordinen la sortida i l’arribada de persones a cada municipi i el seu retorn a casa en cas que es facin només algunes etapes. S’ha organitzat una trobada al pàrquing del Consum a les set del matí per anar fins a la capital gironina, per fer avançar la columna per l’Autopista A-26 i la Nacional II fins a Sils.

Nuri Batallé, Òmnium Garrotxa: Cadascú pot anar a la columna que vulgui, però la nostra intenció és repartir-nos perquè a tot arreu hi hagi un gruix de gent important.

Magda Ripoll, ANC Garrotxa: Aquesta és la voluntat de tots. Que aquesta força de la gent ens permeti aconseguir el que ens proposem.

Per a inscriure’s a la marxa, hi ha el web actiu de marxesperlallibertat.cat, i es pot trucar als telèfons oferts per l’ANC, que durant tots els dies de la Marxa obrirà la seva oficina situada al Firalet d’Olot.

x