El PEHOC i l’Ajuntament de Santa Pau homenatjaran l’exalcalde Joan Pinsach, afusellat per les forces franquistes

Joan Pinsach va ser alcalde de Santa Pau del 1937 al 1939, i el 22 d’octubre d’aquell mateix any va morir afusellat per les forces franquistes a Girona.  Coincidint amb aquesta data, l’Ajuntament del municipi i el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i comarca han organitzat una jornada d’homenatge a la seva figura, que va promoure entre d’altres l’arribada de l’enllumenat al poble.

Cristina Capó, Regidora Educació i Joventut Aj. Santa Pau: És un deure pendent que tenen tots els ajuntaments d’aquest país, nosaltres ens hi posem ara. En Joan Pinsach va ser un alcalde poc conegut al poble, ens hem trobat moltes vegades que hi ha gent que no sap de la seva existència.

La diada en record a l’exalcalde santapauenc tindrà lloc aquest dissabte a partir de les  12h del migdia, amb la inauguració d’un plafó informatiu a la casa on va viure i una recepció a l’ajuntament on assistirà la Directora General de Memòria Democràtica, Gemma Domènech.

Cristina Capó, Regidora Educació i Joventut Aj. Santa Pau:  Hem demanat les anul·lacions dels judicis a tots els represaliats que hi va haver a Santa Pau. Hem demanat als familiars que assisteixin a l’acte i el consistori els farà entrega de les anul·lacions.

A partir de les 18h de la tarda s’ha previst una xerrada amb la participació d’Albert Planas i Albert Batlle del PEHOC, el periodista David Fernández i Marcel Surinyac de la CNT d’Olot, sindicat al qual Pisach estava vinculat. També hi seran presents les descendents de Joan Pinsach, Judit Vinyas i Ita Asparó, com també una seva fillola, que va contactar amb el consistori en motiu de l’acte.

Deixa un comentari