Els sindicats del sector primari se sumen a les al·legacions al Pla de l’Alta Garrotxa per defensar-hi l’activitat humana

Unió de Pagesos ha presentat un paquet d’al·legacions al Pla de Protecció del medi natural de l’Alta Garrotxa redactat pel Departament de Territori i Sostenibilitat. Les esmenes van encarades, sobretot, a mantenir i millorar l’activitat agrícola, ramadera i forestal, que creuen eclipsada en favor de la preservació del medi natural.

El sindicat està a favor de reserves per a la protecció dels animals salvatges, l’afavoriment de la caça i permetre l’edificació. Es mostren contraris a la zona perifèrica establerta per a la zona protegida. La consideren massa ampla perquè supera el 50% de l’espai, amb trams que no hi connecten directament.

A les esmenes s’hi ha sumat els Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya. Ignasi de Puig, soci del sindicat i membre del Consell de Protecció de la Natura, ha reclamat correccions perquè s’hi tingui en compte la gent que hi té propietats i hi treballa.

Els sindicats han presentat al·legacions amb afany constructiu perquè es corregeixin els articles que més els afecten a través del diàleg.

Unió de Pagesos ha demanat que la reducció del valor de les accions amb intervenció humana es limiti a les parcel·les de titularitat pública.

Deixa un comentari