Esquerra Republicana d’Olot ret homenatge al president Lluís Companys marcat per la resolució de la sentència

El grup municipal d’Esquerra Republicana d’Olot va retre homenatge ahir a la tarda i com cada 15 d’octubre, al polític català Lluís Companys. El president de la Generalitat de Catalunya entre els anys 1934 i 1940 va ser afusellat un 15 d’octubre del 1940, enguany fa 79 anys, al castell de Montjuïc de Barcelona.

Anna Barnadas, Esquerra Republicana Olot: Tenia unes ganes de lluitar per la república, era una persona que fins l’últim moment va estar fidel als seus principis republicans i de llibertat pel nostre país i per tant recordem els últims moments abans de ser afusellat com ell te per Catalunya al cor.

Aquest cop però, la jornada ha coincidit també amb el dia següent a la resolució de la sentència del judici del procés als líders independentistes.

Anna Barnadas, Esquerra Republicana Olot: La història te aquestes coincidències, ahir vam saber la sentència dels nostres companys empresonats. De fet el govern de l’Estat espanyol teòricament es diu ara democràtic però creiem que el que ha passat ara amb aquestes condemnes és una de les agressions més grans que s’ha pogut fer al govern de Catalunya des de l’afusellament de Companys.