La Fira de Sant Lluc es modifica en rebuig a la resolució de la sentència

Els serveis municipals seran mínims demà amb motiu de la vaga convocada en rebuig a la sentència del procés. L’Ajuntament només mantindrà oberts la comissaria de la Policia Municipal, les llars d’infants amb un horari limitat i un punt de registre per a l’ingrés de documents. Les protestes per la sentència modificaran també la Fira de Sant Lluc.

El programa de la Fira de Sant Lluc es veurà alterat pel rebuig social a la sentència als líders del procés independentista. Les activitats previstes per demà divendres queden suspeses, també el concert de Pau Riba, que s’ajorna al 25 de gener. Pel que fa al cap de setmana de la fira, es deixaran de fer els actes de caràcter institucional, com la inauguració que s’havia previst amb la presència de la consellera, així com la visita d’autoritats.

Les mesures coincideixen amb la presentació de les demandes per part de la CUP, que sol·licitaven fins i tot suspendre la Fira el cap de setmana. L’equip de govern assegura que les cancel·lacions ja estaven previstes, tot i que no pot susprendre-ho tot per qüestions de contractació.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Quan l’Ajuntament contracta està obligat a executar allò que ha contractat a no ser que hi hagi una causa de força major. En aquest cas una motivació política no és una causa de força major. De fet en la meva persona estaria cometent un delicte de malversació si s’anul·la allò que ha estat contractat.

A la resta d’entitats organitzadores se’ls ha donat llibertat per decidir si tiren o no endavant els actes.

Pep Berga, alcalde d’Olot: En aquests moments estan debatent internament si volen continuar o no participant, jo crec que majoritàriament s’anul·laran els actes. Estem en un moment excepcional de país.

Pel que fa a la vaga prevista per demà, els treballadors municipals secundaran majoritàriament la convocatòria. L’Ajuntament només mantindrà oberts la comissaria de la Policia Municipal, les llars d’infants amb un horari limitat i un punt de registre per a l’ingrés de documents.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Funcionaran les escoles bressol, amb un horari més limitat des de les 9 del matí fins a les 3 del migdia.

Altres entitats de la ciutat també s’adhereixen a la vaga. La Unió Esportiva Olot ha suspès tots els entrenaments del futbol base de demà divendres. Diumenge tampoc no farà la presentació dels equips de futbol base, i la posposa per a una nova data.