Diumenge es disputa la Vertikalm, la prova solidària amb la investigació del càncer infantil

Aquest diumenge es celebra una nova edició de la Vertikalm, la cursa atlètic que puja al Puigsacalm. Organitza pel Grup Excursionista, Cultural i Alpinista, GECA, sortirà a dos quarts de deu del matí de la plaça major de Sant Privat d’en Bas.


Sant Privat d’en Bas es tornarà omplir d’atletes aquest diumenge amb la celebració d’una nova edició de la Vertikalm, organitzada pel Grup Excursionista, Cultual i Alpinista, el GECA. Enguany es celebra la 5a edició d’una cursa que destina tots els seus beneficis a la Fundació Albert Bosch i la investigació contra el càncer infantil. La Vertikalm forma part, també, de la Copa Catalana de Curses Verticals.

La prova, amb un desnivell positiu de 1.000 metres, és de 5 quilòmetres.

Pere Gelis, organitzador Vertikalm: Les proves de quilòmetre verticals són molt espeicals. Un corredor de fons que corri una marató de muntanya o una mitja marató, no dic que no pugui fer-ho, però això és una distància relativament curta però molt explosiva.

Es surt de la plaça major de Sant Privat d’en Bas, segueix pel camí dels Matxos, enfilen santa Magdalena fins arribar al Cim del Puigsacalm, on s’hi ubica un avituallament. Una ascensió majoritàriament formada per corriols. El tancament dels cronometratges al cim del Puigsacalm es farà a les 12 del migdia. La sortida tindrà lloc a dos quarts de deu del matí, en les categories junior, sub23, sènior, veterà, màster, màster 60, absolut i open.

Pel que fa a l’entrega de premis es farà a la mateixa plaça de Sant Privat a la una del migdia. A les 8 del matí es farà la recollida de dorsals. De la seva banda, els cadets sortiran de la zona recreativa el Pins a les 9 del matí.

La Vertikalm és una de les proves més dures i explosives del calendari de curses de muntanya que es fan a la comarca.