El Consell Comarcal de la Garrotxa rebutja la sentència i aprova la puja del cost de deixalles

el Consell Comarcal va aprovar la moció de rebuig a la sentència del procés. La sessió d’ahir també va servir per aprovar la puja de la despesa als municipis per la recollida i tractament de deixalles a partir del 2020.


Els partits representats al Consell Comarcal van votar ahir la moció de rebuig a la sentència del procés de la mateixa manera que els seus grups municipals ho van fer dilluns a l’Ajuntament d’Olot, amb els vots a favor de Junts per Catalunya, Esquerra i la CUP i l’abstenció del PSC.

Fina Surina, portaveu JXCAT al Consell Comarcal: Aquestes reivindicacions, aquestes expressions i aquesta forma de treballar conjuntament.

Miquel Reverter, portaveu ERC al Consell Comarcal: Nosaltres hem deixat de creure amb la separació de poders. Volem condemnar tota mena de violència, tant la policial com la no policial.

Josep Guix, portaveu PSC al Consell Comarcal: Hi ha un punt que en tot cas sí que hi estem d’acord en aquesta moció. Expressar la més ferma voluntat de seguir treballant dia rere dia per garantir els drets i llibertats de tota la ciutadania.

Lluís Riera, portaveu CUP al Consell Comarcal: Donar-li el poder al carrer, que la institució tingui la capacitat de desobeir.

Aquesta va ser l’única vagada que la CUP va votar a favor o en contra d’un punt de l’ordre del dia. A la resta s’hi va abstenir després que se li denegués votar la moció en un primer terme per poder participar de la concentració a baix. D’haver opinat, ho hagués fet contràriament a la puja de la despesa municipal que es preveu per la recollida i el tractament de deixalles a partir del 2020. Serà d’aproximadament un 13% segons els casos, i repercutirà en la taxa de residus.

Jordi Cargol, conseller medi ambient Consell Comarcal: Recull doncs una inversió que es farà aquest any de 180.000 euros per l’adquisició de contenidors amb el nou model que ja vam acordar tots els alcaldes de la comarca. També un increment del 5% de la taxa que ens demanen des de l’Agència de Residus.

L’equip de govern ho explica per la puja del cànon que demana l’Agència Catalana de Residus i per la inversió que la comarca haurà de fer per adaptar-se al nou model de contenidors. La resta de grups van acusar la manca d’una planta de triatge per tractar els residus. Esquerra va votar-hi a favor i el PSC, en contra.

Josep Guix, portaveu PSC al Consell Comarcal: És un vot de protesta. Hi ha una subenció aprovada de la Generalitat per fer aquesta planta. Fem-ho ja perquè això repercuteix a les butxaques de tots els garrotxins.

Miquel Reverter, portaveu ERC al Consell Comarcal: Donem aquest vot de confiança, però demanant si us plau que el tema de la planta de triatge es desencalli el més aviat possible.

x