La Vall d’en Bas ha concentrat les protestes de la Garrotxa a primera hora del dia

A primera hora del matí les protestes s’han concentrat a la Vall d’en Bas. Els manifestants han tallat l’entrada als túnels de Bracons de 2/4 de 6 a les 10 del matí. El polígon de La Serra ha servit de punt de trobada dels tractors de la Garrotxa i el Ripollès abans de participar a la tractorada de Girona.

Convocats per l’assemblea oberta organitzada ahir al passeig de la Muralla d’Olot, els manifestants es concentraven a les 5 de la matinada al Parc de les Móres i partien fins a l’entrada de Bracons per tallar el trànsit en els dos sentits de la marxa. Més tard, a les 9 del matí, diversos pagesos de la Garrotxa esperaven d’altres del Ripollès al polígon de La Serra de la Vall d’en Bas per participar a la tractorada de Girona. El col·lectiu ha aconseguit reunir més d’una vintena de tractors conscienciats amb la vaga convocada avui al país.

Joan Puigdevall, delegat Unió de Pagesos Garrotxa: Anem a protestar per la tallada de llibertats del govern espanyol. Hem fet serveis mínims perquè les granjes no poden parar. Ja no sé que hauriem de fer perquè ens escoltin, això ja comença a fer riure.

A 2/4 de 10 del matí, els tractors sortien del polígon de la Serra en direcció a Girona via la N-II. Poc més tard, a les 10 del matí, les persones concentrades a l’entrada de Bracons aixecaven el tall i s’emplaçaven a participar i donar suport a la resta d’accions programades al llarg d’avui, restablint el trànsit en aquest punt de la C-37.