L’administració i la petita empresa de la Garrotxa es suma majoritàriament a la vaga general

El descens de l’activitat a causa de la vaga general convocada per la Intersindical-CSC era evident aquest matí a primera hora als polígons de la Garrotxa, com el del Pla de Baix d’Olot. La majoria d’empreses petites associades al Cercle Euram s’han sumat a la vaga, mentre que les mitjanes han obert amb serveis mínims.

Oscar Rodríguez, President Cercle Euram Garrotxa:  Ens consta que el que és petita empresa majoritàriament ha tancat les portes. Pel que fa a la mitjana-gran empresa, per les seves circumstàncies d’àmbit de mercat molt més ampli ha de tenir uns serveis mínims, ha donat llibertat al treballador, però en tot cas no han tancat l’empresa.

L’agrupació, de la qual formen part una trentena de companyies garrotxines, va emetre un comunicat aquest dijous on s’adhereix al manifest en rebuig de la sentència contra els polítics independentistes promogut per ‘LaFede.cat’.

L’excepcionalitat de la situació també s’ha notat al comerç d’Olot, que s’ha  adherit de forma majoritària a la vaga. Pràcticament tots els establiments del centre han abaixat la persiana, deixant imatges ben diferents a les habituals a l’eix comercial.

Jordi Rovira, President Associació Comerciants Olot: Hi ha hagut una opinió bastant unificada i la sensació que m’ha donat és que està tot bastant parat, hi ha botigues de pa que estan obertes per necessitat suposo.

Pel que fa administració, la majoria d’ajuntaments garrotxins han tancat durant el dia d’avui garantint els serveis mínims. És el cas d’Olot i el Consell Comarcal, que ha mantingut el servei de transport escolar i menjador únicament per als alumnes d’infantil i primària i ha suspès del tot el de secundària i post-obligatori. Als centres educatius, on també es compleixen els serveis mínims que marca la Generalitat, el seguiment també ha estat important, i molt pocs alumnes han anat a classe.

D’altra banda, segons ha explicat en un comunicat, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa garanteix els serveis mínims per a l’atenció dels usuaris a Urgències i en aquells tractaments que no es poden ajornar. També han obert amb serveis mínims els Centres d’Atenció Primària de la Vall d’en Bas i Sant Joan les Fonts, mentre que la resta de consultoris es poden veure afectats per la vaga.