Gerard Españó i Marta Llagostera, els més ràpids en coronar el Puigsacalm en la 5a edició de la Vertikalm

Un any més la plaça major de Sant Privat d’en Bas ha acollit la sortida de la Vertikalm, organitzada pel GECA i que enguany arribava a la 5a edició. Un centenar d’atrevits han desafiat el mal temps per participar d’una de les curses més explosives del calendari de curses de muntanya garrotxí.

Joan Domènech, director de cursa de la Vertikalm: Ens hagués agradat tenir més inscrits, però tots sabem el moment històric que est`pa vivint el país i la gent estigui a altres llocs. Tot i així és una bona participació, 100 inscrits. Tampoc hi ha ajudat el mal temps, però bé, estem contents.

Una cursa amb molt desnivell i poc quilometratge.

Joan Domènech, director de cursa de la Vertikalm: Tot es fa través de corriols que es pot veure la vegetació, i té l’atractiu de poder fer 1.000 de desnivell en tant sols 5 quilòmetres, que pocs llocs pots trobar que es pugui fer això, i més des de la plaça d’un poble, com és el cas d’aquí a Sant Privat.

La Vertikalm destina tots els seus beneficis a la Fundació Albert Bosch, i a la investigació per la cura del càncer infantil.

Els més ràpids en coronar el cim del Puigsacalm han estat Gerard Españó, amb un temps de 45’:46” i Marta Llagostera, amb 56’:17”. El segon i tercer classificats en categoria masculina han sigut Adrià Noguera, amb un temps de 46’33” i Marcel Palau, amb 46’:53”, respectivament. En noies segona ha estat Adriana Daza, amb 58’:59” i tercera Ona Castellsagué, amb 59’:06”, completant, d’aquesta manera, els dos podis absoluts.