La Fira de Sant Lluc més familiar torna a omplir d’activitat multisectoral el centre d’Olot

Més d’una seixantena d’artistes van mostrar les seves obres sota les voltes de la Plaça Clarà en el marc de la 64a Fira del Dibuix. Per tercer any consecutiu, els pintors han celebrat la seva festivitat en dissabte, una decisió que valoren positivament.

Vidal Rubió, artista: Evidentment, els dies no laborables la gent té més temps de passejar-se, voltar per les fires… es coneix molt.

Cinta Pellicer, artista: És la millor oportunitat perquè la gent sàpiga que hi som, som els més joves i no tenim experiència, per tant, com no aprofitar una oportunitat així.

Art en directe, dibuix de natura morta… són algunes de les propostes que petits i grans han pogut gaudir a la carpa d’Olot Dibuixa, amb tallers per apropar l’art als visitants d’una forma més participativa.

El Firalet va tornar a reunir desenes de d’automòbils a la Fira del Vehicle d’Ocasió, on podien trobar-s’hi promocions de diverses marques. El gerent d’una de les empreses participants, Jordi Teixidor d’Olot Motor, va demanar en declaracions a Olot Televisió, la creació d’un esdeveniment propi per al sector.

Parades d’artesania, el Mercat de Creadors de la Iera o el de col·leccionisme, han complementat un any més l’oferta d’aquesta fira multisectorial que ha tornat a apostar per les activitats familiars, amb el Tastasjocs a la Plaça Major i el concert de Disco per Xics que va tenir lloc diumenge al matí a la Plaça Campdenmàs. El mateix diumenge matí, el mal temps va fer que una altra de les tradicions de la jornada, la 16a trobada de puntaires a Olot, que organitza Òmnium Garrotxa, s’hagués de traslladar a l’Hospici.

Núria Batallé, Presidenta Òmnium Garrotxa: Ens sembla que és important aquesta trobada per forces raons. És una habilitat que fa molts anys que es practica i que pensem que està en perill. La gent que s’hi dedica són gent gran i estaria bé trobar relleu.

Tot i així hi van prendre part més d’un centenar de puntaires d’arreu de Catalunya i diverses parades on es podien trobar articles fets amb punta de coixí.

 

x