Es compleixen 100 dilluns de concentracions pels polítics independentistes a Olot

Durant 100 setmanes consignes com aquesta s’han pogut escoltar cada dilluns a les portes de l’Ajuntament d’Olot. Des de fa més de dos anys les entitats sobiranistes Òmnium i ANC celebren de forma ininterrompuda concentracions a dos quarts de vuit del vespre per demanar l’alliberament dels polítics i líders independentistes a la presó i el retorn dels que estan a l’estranger. Coincidint amb dilluns número 100 es va convocar una cassolada que va reunir més de 300 persones.

Carme Planells, participant: 100 vegades i les que convinguin. Aquí i a Barcelona les que puguem. A la Marxa no vaig poder-hi anar per què ja sóc gran però aquí vaig venir des del primer dilluns. No hi ha dret que la gent estigui a la presó.

Carme Arnau, participant: Sempre que puc vinc cada dilluns. Quan demanen ajuda hem de participar tots units.

Des de les entitats sobiranistes afirmen que la publicació de la sentència ha confirmat la vulneració de drets que es vol denunciar en aquestes concentracions. Òmnium i ANC celebren la bona resposta de la ciutadania i asseguren que continuaran mobilitzats fins que calgui.

Josep Ferrés, ANC Olot: Estem molt orgullosos de la gent d’Olot i la comarca perquè fa 100 setmanes que venen. Han vingut en dies de pluja, de neu, de fred i de calor i això també ens demostra la fortalesa que tenim com a poble i la capacitat que tenim per defensar les causes justes.

Núria Batallé, Òmnium Garrotxa: No som nosaltres els que posem l’aturador. L’aturador el posen ells quan es sentin a dialogar, quan reconeguin que hi ha un problema polític i reconeguin la resposta que s’ha de donar.

Com és habitual, la convocatòria va acabar amb música. Es va convidar als assistents a interpretar “La Força de la Gent”, la cançó del moviment Tsunami Democràtic.

x