La 35a edició de la Mostra gastronòmica de la Garrotxa premiarà Cuina Volcànica

La Mostra gastronòmica de la Garrotxa, és l’aparador del patrimoni gastronòmic de la comarca, amb l’objectiu de promocionar el territori a través del producte local i de proximitat, i de combinar la cuina tradicional amb les últimes tendències.

El primer acte d’aquesta 35a edició de la mostra, serà el 23 d’octubre al saló de banquets de La Torre dels Til·lers de les Planes d’Hostoles es celebrarà el sopar degustació, on cadascun dels restaurants de l’associació d’hostalatge, el col·lectiu cuina volcànica i el restaurant Les Cols d’Olot, realitzaran cadascun d’ells un dels plats del sopar.

Gerard Xifra, president Associació d’Hostalatge de la Garrotxa: Sobretot és el que seria la festa de final de curs de la gastronomia de la comarca, on 15 establiments els posem darrera els fogons conjuntament per realitzar un menú per on sopar, i després anem a treballar el que serien els diferents establiments.

Durant aquesta celebració, es donaran els ja tradicionals volcanets d’Or i argent, uns reconeixements que el gremi atorga a aquelles empreses o establiments que treballen per la promoció del territori.

El volcanet d’or d’enguany serà pel col·lectiu de Cuina Volcànica. El volcanet d’argent serà per Embotits Masó Olot, amb més de 20 anys dedicats a l’elaboració d’embotits. Finalment, l’homenatge serà per la família Comajoan i Farrés i la seva trajectòria de gairebé 30 anys al capdavant de l’Hostal del Fang a Les Planes d’Hostoles.

A més, del 24 d’octubre al 24 de novembre, es podran degustar els menús de la mostra en els diferents restaurants participatius. Els menús es podran consultar a través del web garrotxahostalatge.cat.

Deixa un comentari