El Museu de la Garrotxa vol incorporar obres de Carles Congost o Claudi Casanovas per ampliar el seu fons d’art contemporani

El Departament de Cultura de la Generalitat busca, de forma més o menys sostinguda, l’ampliació del seu fons públic d’art contemporani. És amb aquesta pretensió que va adquirir, el passat setembre, una obra de Joan Puig Manera, que va donar als Museus d’Olot; però cada any l’equipament garrotxí actualitza una llista amb autors que poden transcendir segons la importància de la seva obra, i que cobreixin nous àmbits expositius del Museu. Entre aquesta llista, hi ha noms tant d’artistes morts com vius, que el centre voldria disposar en el seu fons.

Xevi Roura, conservaror Museus d’Olot: “A nivell d’art contemporani destacaríem Carles Congost, amb les seves arts visuals, així com a Claudi Casanovas i les seves ceràmiques, dos exemples que avui dia no tenim representats en el museu però que seria important per a la cultura de la comarca.”

Carles Congost és un artista visual olotí, nascut l’any 1970, i el seu treball s’inspira en les reminiscències de l’univers adolescent. Pel que fa a Claudi Casanovas, nascut el 1956, té peces en col·leccions de nombrosos museus d’art del món com l’Hermitage de Sant Petersburg.

x