Genís Grau puja al trecer graó del podi de la general de la Copa d’Europa de triatló 2019

Passen les setmanes i Genís Grau no deixa de donar-nos bones notícies. Aquest cap de setmana el castellfollitenc va confirmar la 3a posició a la classificació general de la Copa d’Europa de triatló, gràcies a les dues victòries aconseguides (a Sines, Portugal, el mes de maig i Alanya, a Turquia, aquest mateix octubre, a més de tres sisens llocs més). Un resultat inesperat tal i com havia plantejat la temporada.

 Genís Grau, triatleta: La veritat és que no tenia com a objectiu fer un bon circuit de Copa d’Europa, però quan vaig començar, al veure que vaig aconseguir una victòria i dos sisens llocs, després vaig dir: a veure si podem treure alguna cosa de profit.  Llavors amb un primer i un sisè més he pogut acabar sisè.

La Copa d’Europa és un dels últims escalons per arribar a competir a les Sèries Mundials de Triatló, reservades pels millors triatletes del món. A aquest gran resultat se li han de sumar els dos top 8 aconseguit en proves de la Copa del Món. Grau va començar la temporada més enllà del 280 del món i la finalitzarà entre els 100 primers (85è).

De cares a la pròxima temporada Grau es marca l’objectiu de seguir progressant i aconseguir algun top 5 a la Copa del Món, per així poder donar el salt definitiu a les World Series. Espanya és una de les potències mundials en aquest esport i Genís Grau té molt clar que ha d’apretar per estar ben situat després dels Jocs Olímpics de Tòquio, on es preveu que algunes de les primeres espases de la selecció espanyola es retirin.

Genís Grau, triatleta: Tenim els millors del món aquí Espanya, gairebé es podria dir,  i això el que fa és que els de segona línia pugem més forts. Ara quan acabin les Olimpíades de Tòquio se’n retirarà algun, i algun de nosaltres, de segona línia, podrà pujar a primera línia.

Grau tancarà la temporada aquest cap de setmana, amb la disputa del SuperSprint per equips de Sevilla.