La llevantada porta a la Garrotxa importants xifres de precipitació i cap incidència de consideració

L’episodi de pluges ha fet aturada a la comarca de la Garrotxa a les últimes hores. L’augment lleuger del cabal del riu i persones amb paraigües ha estat el més vist i més destacat a primera hora del matí d’aquest dimecres. Una llevantada, però, que no ha causat danys destacables comparats als efectes que ha tingut a les comarques de Tarragona i Barcelona.

Segons informa Bomebrs, a la Garrotxa en total s’han rebut tres avisos durant les últimes hores, dos d’ells al Polígon Les Mates d’Olot: un per inundació al carrer Alba Rosa i un altre per la caiguda d’un arbre uns metres més avall, al carrer Mestre Vives. Totes dues sense causar danys personals.

A Sant Jaume de Llierca, quan faltaven 5 minuts per tres quarts de sis del matí, s’ha rebut l’avís d’una inundació a la terrassa d’un habitatge del carrer Santa Magdalena, en la qual s’hi han apropat dues dotacions dels bombers.

Pel que fa a dades, a Olot han caigut 93 litres per metre quadrat, quan en tot el que portàvem d’any n’havien caigut 350, el que suposa un terç del que dúiem. On s’ha registrat la xifra de precipitació més alta de la comarca ha estat a sant privat d’en Bas, amb 105 litres per metre quadrat. A l’altre banda de la comarca, a Mieres n’han recollit 99, a la Vall de Bianya 97, i a Les Planes d’Hostoles 79.