La proposta de pressupost d’Olot preveu partides destacades per a l’àrea d’atenció a les persones, habitatge i barris

A falta de tancar les xifres que conformaran la proposta de pressupostos per al 2020, l’equip de govern ha anunciat que pretén incrementar considerablement els recursos per a serveis socials i educació, partida que l’any passat ja va veure’s incrementada en un 90% respecte el 2012, per compensar la manca de finançament de fons supracomarcals.

Estanis Vayreda, primer tinent d’alcalde d’Olot: Molts d’aquests serveis, abans de deixar-los de prestar, com a equip de govern ens sembla necessari afrontar-los i finançar-los.

L’equip de govern també preveu una important partida en matèria d’habitatge, per realitzar les adquisicions que pretén oferir a promotors immobiliaris, però també per a ajudes relacionades amb el programa de rehabilitació HolaDomus. L’oficina ha rebut més d’una trentena de visites en la seva primera setmana en funcionament per sol•licitar informació.

Estanis Vayreda, primer tinent d’alcalde d’Olot: Lligat al programa HolaDomus es farà un increment important en ajudes a habitatge que se sumaran a les de cada any.

L’equip de govern també preveu partides per realitzar actuacions importants als barris de la ciutat, més enllà del Nucli Antic o Sant Miquel.

Estanis Vayreda, primer tinent d’alcalde d’Olot: Tenim ganes de disposar de recursos per poder donar resposta a aquests barris que en molts casos fa anys que necessiten inversions.

Al ple dels pressupostos previst per dimarts vinent també es portarà a aprovació el projecte definitiu de l’Espai Cràter. L’equip de govern ha estimat l’al•legació del PSC per ampliar la zona de lavabos. Desestima en canvi la petició del grup dels socialistes per emplaçar-hi servei de bar i eliminar l’espai destinat a un auditori.