La 35a Mostra Gastronòmica de la Garrotxa reuneix a més de 300 comensals

La Torre dels Til·lers de Les Planes d’Hostoles va omplir-se, ahir a la nit, de centenars de comensals. I es que es va celebrar la 35a edició de la Mostra Gastronòmica de la Garrotxa.

Patata d’Olot gratinada amb crema de siurenys, Fesols de Santa Pau amb tripa de bacallà i bolets, Melós de porc amb puré de moniato… són alguns dels aperitius d’entre la dotzena que es van poder tastar.

David Coloma, gerent Associació d’Hostalatge de la Garrotxa: Preparen un plat on els assistents, que són més de 300 persones, podran tastar-los i comentar amb el cuiner com ho ha fet, quines elaboracions…sobretot el que es fa es que sigui quelcom identificatiu del restaurant i del territori, elaboracions amb bolets, els fesols…diferents combinacions que el que fem és ser un exponent.

Abans del sopar, la organització va otorgar els tradicionals volcanets, unes distincions que des de 1995 es donen a persones, empreses o institucions que gràcies al seu esforç i dedicació, promocionen la Garrotxa a través de la seva activitat.

Enguany el Volcanet d’Or va ser pel col·lectiu de cuina volcànica, pels seus 25 anys promocionant la comarca a través del seu producte i la gastronomia. El volcanet d’argent va ser per a Embotits Masó, pel seu suport continuat cap al gremi i a la Mostra, i pels seus més de 20 anys dedicats a l’elaboració d’embotits. L’Homenatge, es va atorgar a la Família Comajuan i Ferrés, per les seves gairebé 3 dècades de dedicació i la seva trajectòria a l’Hostal del Fang de Les Planes d’Hostoles.

El sopar inaugural, va comptar amb la participació del president de la Diputació, així com diversos alcaldes de la comarca i personalitats del sector.

A partir del 24 d’octubre fins al 24 de novembre, els 15 restaurants participants oferiran els seus menús, en els quals es trobarà el plat ofert al sopar.