L’equip de govern d’Olot preveu apujar l’IBI un 14% el 2020 per “garantir els serveis”

L’equip de govern d’Olot preveu un increment del 14% en l’Impost de Béns Immobles en les ordenances fiscals del 2020. Això suposarà un augment d’entre 7 i 54 euros a l’any per al 80% dels olotins i d’imports més alts per al 20% restrant, que poden superar els 2.000 euros en alguns casos.

Montse Torra, regidora Hisenda Aj. Olot: Tenim un pressupost de tancament del 2019 de 10 milions d’euros d’IBI i amb aquesta previsió recaptaríem 11.370.000 euros.

L’augment de l’impost respon, segons l’equip de govern, a la voluntat de mantenir els serveis davant la incertesa dels pressupostos dels governs espanyol i català i l’augment de les retribucions d’un 3,3% al personal de l’Ajuntament obligat per l’Estat.

Montse Torra, regidora Hisenda Aj. Olot: Aquest acord al qual han arribat entre govern i sindicats que incrementa les retribucions dels treballadors públics un 3,30%, això que suposa per a l’Ajuntament d’Olot més d’un milió d’euros.

 

Pep Berga, alcalde d’Olot: Volem tenir la tranquil·litat d’afrontar l’any que ve, l’any 2020, sense el patiment de no poder pagar les Escoles Bressol que tenim i n’haurem de tancar una, haurem d’augmentar els preus i demanar un esforç més important a les famílies. O no tenir beques.

L’equip de govern ha presentat una proposta de pressupost consolidat de 39 milions d’euros per al 2020, un 12% més que al 2019, amb un capítol d’inversions de 5 milions, un 62% més que en l’exercici actual, el més alt dels últims 11 anys. Per al 2020 preveu una inversió de 1,9 milions per als barris de la ciutat, repartits entre millores estructurals, actuacions d’habitatge i actuacions de medi ambient, com salut pública o estalvi energètic. Per a equipaments es preveu una inversió de 300.000 eruos, 160 mil dels quals per a centres educatius, i per a l’Espai Cràter, 560.000 euros, el 20% del seu pressupost total. Per a Serveis Socials es preveuen 1 milió 200 mil euros i per a Educació, 1 milió 700 mil.

Estanis Vayreda, primer tinent d’alcalde Aj. Olot: Són les dues àrees que incrementen més el pressupost pel 2020. En deu anys l’aportació municipal d’ensenyament a una competència que no és de l’ajuntament, que és de la Generalitat, a l’ajuntament ens tocaria, en principi, el manteniment de les escoles, hem hagut d’incrementar un milió d’euros l’aportació.

Per a l’any vinent es proposa augmentar la taxa d’escombraries particulars i d’empreses un 14,7%, per tal de cobrir el servei amb la puja del cànon i impulsar el nou model de recollida selectiva. Amb l’augment, el rebut mitjà de la taxa pujarà de 165 a 189 euros, 24 euros més a l’any.

Deixa un comentari