L’Espai d’Art Àmbit Sant Lluc d’Olot acull l’obra del pintor Xavier Viñolas

L’Espai d’Art Àmbit Sant Lluc d’Olot acull fins el proper 2 de novembre l’exposició del pintor olotí Xavier Viñolas, un artista que va formar-se a la Garrotxa, concretament a l’Escola de Belles Arts, l’Escola Superior de Paisatge i, posteriorment, va treballar a l’Art Cristià. La seva família el recorda sempre pintant i gaudint de l’experiència que això suposava per a ell.

Raimon Viñolas, fill de l’autor: A casa sempre se sentia olor a aiguarràs. Els caps de setmana sempre sortia a pintar a fora i acabava les obres dins el seu estudi. Es tancava a una habitació, posava música clàssica i s’ho passava molt bé, pintant gaudia molt.

La pintura de Viñolas es caracteritza per l’abundància dels paisatges i els espais oberts i en la gran majoria amb la presència de figures humanes.

Pilar Farrés, comissària de l’exposició: És una pintura amable, rigorosa, optimista, plena de color, de llum, de ritme, és una pintura molt animosa. Un fet molt característic seu és aquesta pinzellada molt petita, solta i regular. A més segons les èpoques té una forma més sistemàtica o fragmentada.

L’Espai d’Art Àmbit Sant Lluc d’Olot treballa amb la finalitat de gestionar els fons artístics de famílies garrotxines que conserven les obres dels seus familiars per tal d’oferir-los un reconeixement. Fins el proper 2 de novembre les pintures de Xavier Viñolas es podran visitar a l’espai de sis a vuit de la tarda.