El darrer documental del Col·lectiu de Cinema Independent recorda l’origen de l’Escola de Dibuix i el seu primer director

L’últim títol de la col·lecció Seqüències per a la memòria del Col·lectiu de Cinema Independent de la Garrotxa recorda el motiu pel qual Olot va acollir, a la darreria del segle XVIII, la creació de la llavors anomenada Escola de Dibuix. La producció d’indianes, teixits estampats, necessitaven de dibuixants formats per dissenyar les formes que il·lustraven les teles. El documental passa ràpidament a repassar la vida i obra del primer director del centre, l’artista Joan Carles Panyó, autor, per exemple, de nombrosos elements ornamentals de l’Església de Sant Esteve d’Olot.

Jesús Codinach, director del documental ‘Orígens de l’Escola de Dibuix d’Olot’: El documental que hem preparat, de 40 minuts, és molt intens, quant a informació i a imatge.

‘Orígens de l’Escola de Dibuix d’Olot’ és l’últim de 13 documentals realitzats pel Col·lectiu de Cinema Independent de la Garrotxa, que ha repassat la història d’altres emblemes de la comarca presents i passats com el Tren d’Olot, les festes majors o la pagesia. És també el segon títol que dedica a l’Escola d’Art.

Diumenge, el documental va presentar-se al teatre Principal d’Olot, davant una platea gairebé plena, d’exalumnes de l’Escola d’Art i interessats pel cinema i la cultura, amb una primera taula rodona formada pel president honorífic del Col·lectiu de Cinema,  Josep Maria Canals, l’exdirector i professor del centre Narcís Coderch, l’actual director del centre, Antoni López, que va explicar la projecció present i els reptes de futur de l’escola, i la directora dels Museus d’Olot, Montse Mallol, que va resumir de forma pedagògica els grans artistes i moviments representants pels alumnes d’aquest centre de formació tan important per a la ciutat al llarg de la història.

Deixa un comentari