L’Ajuntament de Besalú aposta per la participació ciutadana amb la creació d’un consell de barris i els pressupostos participatius

L’Ajuntament de Besalú vol apostar per la participació ciutadana incloent propostes en les quals els veïns i veïnes del municipi col·laboren activament de les decisions que es prenen a la vila. La primera d’elles és la segona edició dels pressupostos participatius. De les 120 propostes inicials que els ciutadans van presentar serà a finals de novembre quan es portaran a votació les 13 que s’han escollit com a definitives.

Fina Surina, primera Tinent a l’alcaldia Aj. Besalú: Per exemple una de les propostes que és de valoració econòmica molt petita però que pot ser molt interessant i que ja ens havia arribat d’alguna manera és una mena de bústia perquè la gent que va a la biblioteca i agafa un llibre en préstec el pugui tornar a qualsevol hora i qualsevol dia.

Altres propostes que requereixen més inversió són, per exemple, algunes que tenen a veure amb temes d’aparcament o de pavimentació. Amb un pressupost de 50.000 euros l’Ajuntament de Besalú obre la segona convocatòria dels pressupostos participatius que va lligada amb un altre dels projectes del consistori, la creació d’un consell de barris.

Fina Surina, primera Tinent a l’alcaldia Aj. Besalú: De forma conjunta hi haurà totes les persones dels diferents barris i podran posar sobre la taula totes les necessitats, projectes i propostes i que es podran debatre i prioritzar. A vegades allò que és molt interessant per un barri també ho és per la resta.

De moment s’està presentant la iniciativa a les assemblees ja constituïdes perquè es vagin escollint els representants que participaran al consell juntament amb tècnics de l’ajuntament on es podran exposar les problemàtiques o propostes que cada barri vol presentar davant el consistori.

x