L’alcalde d’Olot, Pep Berga, respon davant les acusacions del SEPC i la Forja

Davant les acusacions del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i el Col·lectiu la Forja, l’alcalde d’Olot Pep Berga considera que els dos grups creen un problema on no n’hi ha. El mateix Berga hauria consultat a la Policia Municipal sobre les actuacions que els col·lectius posen en dubte, per aclarir la situació viscuda, i considera que els agents no fan res que s’allunyi de la rutina del cos.

Pep Berga, alcalde d’Olot: La policia va fer allò que fa sempre: identificar actuacions sospitoses a la nit, perquè la gent no només passeja o es manifesta i n’hi ha d’altres que fan actes vandàlics o furts. Simplement se les va identificar com moltes altres persones, es va comprovar que tenien una pancarta i ni se’ls hi va aixecar acta ni cap denúncia.

Els dos col·lectius també demanaven explicacions a l’alcalde perquè per una banda demana participar a les expressions de rebuig a la sentència però per l’altra el cos policial depenent de l’Ajuntament intimida els que protesten. Berga considera que el treball que fan els agents a les concentracions és un altre.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Crec que no ens hem d’inventar problemes amb la Policia Municipal. El cos protegeix el dret de la gent a manifestar-se, i si la protesta considera que la sentència és injusta probablement a mi em trobaran en aquella manifestació.

x