L’àrbitra Yasmina Alcaraz realitza un clínic al Club Bàsquet Olot sobre el pas 0

El Club Bàsquet Olot va realitzar, ahir a la tarda, un clínic sobre els canvis en el reglament de bàsquet, el pas 0. Aquesta norma canvia completament les limitacions dels passos i també el criteri per xiular les faltes personals antiesportives.

Canvis que el Club bàsquet Olot arrossega des de fa una temporada i que molts jugadors encara no tenen del tot clar.

És per això que va rebre la visita de Yasmina Alcaraz, àrbitra de la màxima competició estatal, l’ACB.

Yasmina Alcaraz, àrbitra: He vingut a fer un clínic, una espècie de xerrada amb una mica de pràctica, a explicar una sèrie de conceptes de reglament que fa uns anys s’han realitzat uns  de canvis i encara hi ha gent que costa d’entendre, perquè realment és un canvi molt gran a l’esport i per aclarir certs dubtes.

Però, pel fet de ser professionals s’equivoquen menys, se saben més la normativa que els jugadors no professionals?

Yasmina Alcaraz, àrbitra: El tema de la normativa va molt relacionat amb el coneixement de la persona o el club. Si que es veritat que hi ha gent que són més enèrgics, més inconformistes i exigents, llavors si que es veritat que aquests et poden exigir una mica més perquè se saben què estàs fent bé i què estàs fent malament. De gent que no se sap el reglament te’n trobes a tots els nivells. Però com més amunt estàs, més obligació tens de saber-te’l, sobretot la gent que està a la pista.

Alzaraz dirigeix partits de bàsquet des dels 14 anys, i gràcies al seu ascens a l’ACB, va convertint-se en la quarta dona de la història en xiular en aquesta competició i el primer representant de la província de Girona en arbitrar-hi.

x