L’olotí Martí Albesa exposa “La frontera sud a l’ombra del nord” a la Casa de Cultura de Girona

L’estiu del 2018, el fotoperiodista garrotxí Martí Albesa va posar l’objectiu en visibilitzar la situació dels migrants que arriben a territori espanyol creuant l’estret de Gibraltar. El resultat va ser “La Frontera Sud, a l’Ombra del Nord”, una sèrie de 35 fotografies reconeguda amb el premi Joves Fotògraf(e)s del Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, que el portarà per diferents mostres i sales d’exposició de Catalunya i França. Fins el 5 de novembre es pot veure per primer cop a la Casa de Cultura de Girona.

Martí Albesa, fotoperiodista: En aquesta exposició es pot veure un estancament molt concret que va haver-hi al port d’Algesires durant un dia i va ser un estancament provocat, per què? Doncs perquè com sempre expliquem, si es mor gent, és perquè algú hi està guanyant diners.

 

“La Frontera Sud, a l’Ombra del Nord” és un dels projectes que Albesa comparteix amb la periodista Sara Montesinos. Amb la voluntat de treballar en un tipus de periodisme compromès i de denúncia, van crear l’agència La  Talaia.

Martí Albesa, fotoperiodista: Cal buscar noves plataformes, maneres d’explicar-se i donar llum a tota aquesta ombra, que és al final el que intentem, posar-hi una mica de llum.

x