SEPC i la Forja denuncien abusos de la Policia Municipal d’Olot durant les manifestacions contra la sentència

Les mobilitzacions estudiantils sorgides la setmana passada arran de la sentència del Suprem als activistes i polítics independentistes van ser una de les reaccions més notables de rebuig a la condemna. Però en aquestes manifestacions, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i el col·lectiu la Forja afirmen que la Policia Municipal d’Olot va actuar de forma intimidatòria i abusiva. Els dos grups asseguren que els agents van gravar els estudiants que protestaven, i va identificar de forma irregular tres companyes del sindicat de matinada després d’un sopar.

Militant SEPC: Van baixar del cotxe, i els van preguntar què feien passejant per Olot. Van demanar números de telèfon i direccions on viuen. Tot seguit van obrir-los les bosses per veure què portaven a dintre.

Per aquest motiu, els dos col·lectius demanen una resposta de l’Ajuntament sobre aquests fets; tant el SEPC com la Forja consideren que les actuacions policials volien atemorir i desmobilitzar les manifestacions.

Militant La Forja: Exigim que l’alcalde d’Olot comparegui i doni explicacions sobre aquesta repressió en resposta a la sentència, i que l’alcalde predicava a twitter el mateix dia que coneixiem la sentència.

A més de les incidències exposades, els dos grups també denuncien la identificació per part dels Mossos d’Esquadra d’un militant de la Forja en un dels talls que hi va haver a l’autopista AP7 la setmana passada.

x