Més de 200 persones participen a la XXVI Caminada popular per la Via Romana

Els participants a la Caminada popular per la Via Romana van sortir novament ahir del municipi ripollès de Sant Pau de Segúries, on se’ls va oferir un bon esmorzar per agafar forces. L’activitat, que va començar fa 26 anys per la iniciativa d’uns amics que van decidir recórrer la Via Annia vestits de romans, és un esdeveniment de tardor plenament consolidat. El recorregut, d’entre 6 i 7 quilòmetres fins arribar a Sant Salvador de Bianya, és apte per fer amb família, si bé s’ha de vigilar amb el paviment irregular de l’empedrat, que acusa el pas del temps.

Mercè Teixidor, participant: Has de vigilar molt el terra, no pots veure les vistes perquè has de vigilar allà on poses els peus o, si no, Sant Antoni. Soc d’Olot i aquest recorregut l’havíem fet de pujar i baixar. Ara no, ja tinc una edat que només pugem amb Teisa i baixem a peu. Està molt bé perquè a dalt ens donen un bon esmorzar i aquí [Sant Salvador de Bianya] també bona arribada.

L’organització està novament satisfeta per haver reunit més de 200 persones en la 26a edició de la caminada.

Josep Clota ‘Neró’, organitzador de la caminada: Estem molt contents perquè tenim molta gent que ens ajuda. Quan es van fer els túnels i tot això, la Via Romana no es coneixia gaire diguéssim, fins que nosaltres vam arribar i vam fer aquestes caminades. En fa 26 anys, i no ens ho pensàvem que arribaria tant amunt.

Al dinar, els participants van ser molts més; unes 350 persones segons l’organització, que tampoc no es van voler perdre l’anomenada bacanal, el ball que culmina amb l’entrega de premis d’aquesta activitat que redescobreix cada any la via romana que roman en aquestes contrades.