Gairebé tots els alcaldes garrotxins participen a l’acte de rebuig a la sentència a Barcelona

Contundent expressió de força del món local al Palau de la Generalitat: gairebé 800 alcaldes i alcaldesses de tot Catalunya van participar en un acte de rebuig a la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem. La protesta, convocada per l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència, va comptar amb una important representació garrotxina: setze dels vint-i-un pobles de la comarca hi van ser presents.

Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya: Era important ser-hi per donar força per desencallar el problema on estem.

 

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: Esperem que serveixi perquè tinguin en compte la fortalesa del món local, que en el seu dia vam aprovar el rebuig a la sentència, i poder fer musculatura des del món institucional.

 

Pep Berga, alcalde d’Olot: Pensem que des del món local podem contribuir a canviar la situació política.

 

Maria Vidal, alcaldessa de Sant Joan les Fonts: Som aquí per recolzar el rebuig a la sentència.

Entre els alcaldes s’hi trobava el de Besalú i exmembre de la mesa del parlament Lluís Guinó, encara imputat pel seu paper en els debats previs al referèndum de l’1 d’octubre.

Lluís Guinó, alcalde de Besalú: La política no es fa ni al Tribunal Suprem ni en l’àmbit judicial. Les qüestions polítiques es resolen amb el debat, no a través dels jutjats.

Ja sigui per motius personals o polítics, només quatre pobles de la comarca no van poder ser-hi presents a l’acte: són Montagut i Oix, Sales de Llierca, Sant Ferriol i Sant Aniol de Finestres.