La 6a edició de la Trepitja Garrotxa compta amb uns 500 participants entre les quatre proves

El municipi d’Oix va acollir aquest cap de setmana la sisena edició de la Trepitja Garrotxa. El dissabte es van dur a terme les dues proves llargues. A les vuit del matí es va donar tret de sortida a la prova més dura, l’ultra de 84 km, que va comptar amb 50 participants. Aquesta va ser la segona vegada que s’organitzava el circuit de 84 km. En canvi, al trail de 53 km hi van participar un centenar de persones.

Paco Gil, organitzador Trepitja Garrotxa: “L’ultra ha sigut una mica fluixa. Estem al voltant d’uns 50 participants. Comptàvem que n’hi hagués 75. Normalment, totes les curses estan baixant de participació. La trail, més o menys, està a 100 o 110 corredors. Està bé, però ens agradaria tenir més gent”.

Víctor del Águila, amb un temps de 10 hores 3 minuts i 33 segons va ser el guanyador de l’ultra i Ester Franch, la campiona en la categoria femenina, amb 13 hores 46 minuts i 48 segons. Pel que fa al trail, Pau Capell va ser el primer a arribar a la línia final, amb un temps de 5 hores, 14 minuts i 44 segons. Aquest mateix premi se’l va emportar en la categoria femenina Aina Cusí, amb 6 hores 37 minuts i 8 segons.

El diumenge es van celebrar les dues curses petites, la de 23 km i 13 km, que es podia fer caminant. David Coma es va proclamar campió de la de 23 km, amb un temps de 1 hora 59 minuts i 44 segons, seguit de Rubén Hernández. Anna Rovira va ser la guanyadora en la categoria femenina d’aquesta mateixa prova, amb 2 hores 31 minuts i 1 segon. Pel que fa a la de 13 km, Pol Espinosa va ser qui va fer la millor marca, amb 1 hora 4 minuts i 36 segons. Aquest guardó se’l va emportar en la categoria femenina Ester Ferrer, amb un temps d’1 hora 18 minuts i 33 segons.

Aquesta cursa de muntanya solidària destina tot el fons recollit per a la investigació contra el càncer infantil.

Paco Gil, organitzador Trepitja Garrotxa: “Tot és una alegria de treballar, perquè treballem per una bona causa, el càncer infantil. No hi ha moltes proves que ho fagin, que destinin el 100% per al càncer infantil”.

x