L’Agrupació d’Aplecs Gironins celebra 50 anys amb un concert de cobla a Olot

Aquest 2019, l’Agrupació d’Aplecs Gironins commemora amb diferents actes el 50è aniversari del seu naixement com a entitat, amb l’objectiu d’impulsar l’organització d’aplecs sardanistes a la demarcació. Dissabte, el Teatre Principal d’Olot va acollir el segon acte de la celebració, un concert-homenatge amb la Cobla Ciutat de Girona.

Jordi Gallegos, President Agrupació Aplecs Gironins: Vam creure que les tres activitats que organitzem s’han de distribuir entre el mar, la muntanya i la capital. La primera de les activitats va ser a l’Aplec d’Empúries el passat 22 de juny, ara toca el concert commemoratiu amb un petit viatge a través de la cobla i la sardana, sobretot la presentació del doble disc compacte que hem editat en motiu dels 50 anys i el proper febrer de 2020 pesentarem el llibre dels 50 anys d’Aplecs Gironins a la capital, a Girona i també farem la cloenda.

L’acte va començar amb un reconeixement als compositors que han col·laborat en els cinquanta anys de l’Agrupació, amb un record per a l’artista Ramon Pujolboira, que va morir el passat setembre.

Seguidament els espectadors van poder gaudir d’un petit viatge per l’evolució de la sardana i la cobla a càrrec de l’Agrupació Mediterrània Dansa de Figueres i l’Esbart La Farandola de l’Escala.

A la segona part del concert es va presentar el doble disc compacte que s’ha editat en motiu de l’aniversari: conté set sardanes inèdites i 26 peces més, escollides per les entitats del territori que organitzen aplecs sardanistes. És el cas de l’Agrupació Sardanista Olot, que ha escollit la sardana “Pinzellades Olotines”, de Ricard Viladessau.

Deixa un comentari