L’Agrupació d’Aplecs Gironins celebra 50 anys amb un concert de cobla a Olot

Aquest 2019, l’Agrupació d’Aplecs Gironins commemora amb diferents actes el 50è aniversari del seu naixement com a entitat, amb l’objectiu d’impulsar l’organització d’aplecs sardanistes a la demarcació. Dissabte, el Teatre Principal d’Olot va acollir el segon acte de la celebració, un concert-homenatge amb la Cobla Ciutat de Girona.

Jordi Gallegos, President Agrupació Aplecs Gironins: Vam creure que les tres activitats que organitzem s’han de distribuir entre el mar, la muntanya i la capital. La primera de les activitats va ser a l’Aplec d’Empúries el passat 22 de juny, ara toca el concert commemoratiu amb un petit viatge a través de la cobla i la sardana, sobretot la presentació del doble disc compacte que hem editat en motiu dels 50 anys i el proper febrer de 2020 pesentarem el llibre dels 50 anys d’Aplecs Gironins a la capital, a Girona i també farem la cloenda.

L’acte va començar amb un reconeixement als compositors que han col·laborat en els cinquanta anys de l’Agrupació, amb un record per a l’artista Ramon Pujolboira, que va morir el passat setembre.

Seguidament els espectadors van poder gaudir d’un petit viatge per l’evolució de la sardana i la cobla a càrrec de l’Agrupació Mediterrània Dansa de Figueres i l’Esbart La Farandola de l’Escala.

A la segona part del concert es va presentar el doble disc compacte que s’ha editat en motiu de l’aniversari: conté set sardanes inèdites i 26 peces més, escollides per les entitats del territori que organitzen aplecs sardanistes. És el cas de l’Agrupació Sardanista Olot, que ha escollit la sardana “Pinzellades Olotines”, de Ricard Viladessau.