Els grups de l’oposició votaran en contra de la puja d’un 14% de l’IBI a Olot

Esquerra ja ha anunciat a OLOT TELEVISIÓ que votarà contràriament a la puja d’un 14% de l’Impost de Béns Immobles proposada per l’equip de govern. El principal grup de l’oposició a l’Ajuntament d’Olot creu que no està prou justificada i, en tot cas, s’haurien de tenir en compte els diferents nivells de renda dels olotins.

Anna Barnadas, portaveu d’ERC a l’Ajuntament d’Olot: Creiem en la fiscalitat progressiva i per tant creiem en un IBI aplicat sobre la renda familiar, no sobre el valor del cadastre, perquè hi ha moltes situacions amb gent que pot tenir un valor cadastral molt alt i, en canvi, una situació econòmica familiar diferent i complicada.

Pels mateixos motius, al grup municipal de la CUP tampoc no li ha agradat la pretesa pujada de l’IBI. Tot i valorar que l’equip de govern hagi incorporat algunes de les seves propostes a les ordenances fiscals del 2020, la Candidatura d’Unitat Popular hi votarà generalment en contra perquè, diuen, no tenen en compte la redistribució de la riquesa a la ciutat. Demanen a l’equip de govern que sigui valent i promogui una nova revisió del cadastre. L’última es va fer fa 13 anys.

El PSC també hi votarà en contra. El grup creu que la puja és “del tot exagerada”. Considera que s’ha de contenir la pressió fiscal i, en canvi, reduir la despesa fixa i practicar polítiques d’estalvi com, per exemple, abaixant un 10% algunes partides com les de promoció econòmica, cultura, protocol i ajudes i subvencions, exceptuant les esportives i socials. El grup també creu que s’hauria de reduir un 10% la partida de les Festes del Tura i la de fires, que s’haurien de celebrar, segons apunten, cada dos anys.

Consultat per OLOT TELEVISIÓ, l’equip de govern prefereix esperar i explicar novament els motius de la puja durant el debat de les ordenances fiscals d’aquest vespre al ple municipal.

Deixa un comentari