La Fira Orígens d’Olot aposta pel producte ecològic i la paritat en la seva vuitena edició

El cap de setmana del 23 i 24 de novembre, la Fira Orígens d’Olot convida els amants de la gastronomia experimentar el ventall de sabors del producte de primera qualitat. Més de 90 productors oferiran les seves propostes al recinte firal de la capital garrotxina en la vuitena edició de l’esdeveniment, que continua apostant per l’elaboració ecològica. 

Pep Palau, Director Pep Palau Von Arend & Associats :  Podem explicar-vos que hem augmentat en un 10% la xifra dels productors ecològic, aquest any ja són un 36% els productors ecològics que participaran a Orígens.

Vins empordanesos naturals, dolços fets amb formatge, torrons o les possibilitats gastronòmiques de la castanya del Montseny són algunes de les novetats que es podran trobar a la Fira Orígens 2019. L’Occitània Francesa serà el territori convidat, amb representants dels productes carnis i formatges del Pirineu oriental.

Fidel a les seves tres vessants, d’aprendre, tastar i comprar, la fira manté l’Aula de Tast per a la degustació de productes i l’espai de nens, amb els tallers familiars que gestiona l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa. Els cuiners Nandu Jubany, Isabel i Jordi Juncà de Ca l’Enric, Fina Puigdevall de Les Cols o Carme Picas de El Ginjoler són alguns dels professionals que cuinaran en directe a l’Aula de Cuina, amb més presència femenina que mai.

Pep Palau, Director Pep Palau Von Arend & Associats :  Hi ha paritat, hi ha tantes dones com homes, i aquest és un altre dels objectius als que som sensibles. Treballem perquè en el món de la cuina, com en altres disciplines, hi hagi la igualtat tant desitjada per tots.

 En motiu dels 25 anys de l’associació, els cuiners de Cuina Volcànica seran els encarregats de tancar els tallers de l’Aula de Cuina el darrer dia de la fira. Com ja és habitual, l’organització reconeixerà les propostes més innovadores amb els premis al Millor Estand i Millor Producte d’Orígens. Per primera vegada, el 3r Concurs de Coques de Forner de Catalunya, que se celebrarà dissabte en el marc de la fira, tindrà premi: 300 quilos de farina de la mà de la marca És farina de Girona.