L’ACA aprova l’execució de les obres per millorar el sanejament de les aigües residuals de Castellfollit de la Roca

L’Agència Catalana de l’Aigua ha aprovat l’execució de les obres per a millorar el sanejament de les aigües residuals de Castellfollit de la Roca. Per a fer-ho, bombejaran l’aigua cap a la depuradora del Llierca, on l’ACA també hi preveu una ampliació.

La depuradora de Castellfollit de la Roca havia quedat obsoleta, per les seves deficiències estructurals i perquè treballava al màxim de la seva capacitat, i ara ja té els dies comptats: l’Agència Catalana de l’Aigua ha aprovat l’execució de les obres de bombejament de les seves aigües residuals cap a la depuradora de la Vall del Llierca, ubicada en terme municipal d’Argelaguer. L’actuació tindrà un cost d’1 milió 200 mil euros, i permet que Castellfollit pugui ampliar el volum d’aigua a tractar, optant a desenvolupar noves zones urbanes.

Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit de la Roca: “Mai que s’ampliï la zona industrial i es desenvolupin nous habitatges a Castellfollit tindrem resolt el problema de la capacitat per tractar les aigües residuals del municipi.”

Artur Ginesta, Alcalde d’Argelaguer: “Aquestes depuradores funcionen com amb més volum millor, i per tant, no tenim cap problema en incorporar les aigües de Castellfollit i Montagut.”

L’actuació afecta a les aigües residuals de Castellfollit i del barri del Cos i Fluvià de Montagut; amb aquesta connexió a la depuradora del Llierca, l”ACA també preveu ampliar l’equipament.

Jordi Cargol, conseller de Medi Ambient: “Hem d’estar molt contents que l’ACA aposti per aquesta infraestructura. Aquest any farem el projecte i el proper any farem l’execució de les obres.”

De moment, es farà la redacció del projecte constructiu de l’ampliació, per valor de 48.200 euros. Segons el Consell Comarcal, s’espera que les dues actuacions resolguin el tractament de les aigües residuals de tota la Vall del Llierca i Castellfollit.