Un total de 37 persones participen en una sortida popular de bicicletes adaptades per recollir fons per a La Marató de TV3

Les handbikes solidàries van sortir aquest dissabte pels carrers per tal de recollir fons per la Marató de TV3. Es tracta d’un esport innovador que ha decidit incorporar la Fundació Tommy Robredo, fins aleshores especialitzada en el tennis, de manera que ha volgut expandir-se i explorar noves alternatives d’esport adaptat.

Albert Carbonell, president del Grup Mifas: Això és una manera de fer activitat esportiva, però també de fer un esdeveniment inclusiu on totes les persones tinguin la discapacitat que tinguin puguin anar en bicicleta per un espai natural, com són les vies verdes, i fer-ho tots junts, divertint-nos i fer una bona causa.

La Fundació va néixer fa prop de 10 anys amb l’objectiu de crear un torneig de tennis per a persones amb discapacitat, una iniciativa pionera mundialment. En aquell moment es va inaugurar el primer torneig de tennis amb cadira de rodes, que ara ja s’ha convertit en una de les activitats destacades de la fundació i un referent. A partir d’aquí la seva tasca s’ha anat expandint fins a arribar a apostar per les hanbikes.

Magalí Ruiz, directora Fundació Tommy Robredo: Tots treballem pel mateix objectiu: la integració de les persones amb capacitats diferents mitjançant l’esport. Considerem que tots junts fem molta més força.

 

Josep Ligero, delegat Mifas Garrotxa: Tot el que nosaltres recollim anirà al fons de la Marató de TV3, tant les inscripcions, com les vendes de samarretes o els donatius que pot fer la gent.

La de dissabte va ser la primera de les activitats amb handbikes organitzades per la fundació amb l’objectiu de destinar els fons recaptats a la Marató de TV3, enguany dedicada a les malalties minoritàries.

El grup d’Àvies Remeires, de l’Associació Pedra Tosca, van col·laborar amb la iniciativa obsequiant als participants que en aquesta primera edició van passar durant el recorregut pel punt de trobada de les expertes en remeis casolans elaborats amb plantes.

Teresa Amat, presidenta Associació Pedra Tosca Les Àvies Remeieres: Als ciclistes, hem escollit la planta de l’espígol, perquè és antiinflamatòria. Això s’ho podran posar a la banyera i els ajudarà a relaxar-se.

Una primera vegada que de ben segur haurà estat el punt de partida de moltes edicions.

x