Alguns veïns de Santa Pau presenten al·legacions contra l’antena de telecomunicacions

Els problemes de cobertura a Santa Pau continuen, i és que després que l’equip de govern actual presentés en les passades eleccions municipals la proposta d’instal·lar una torre de telecomunicacions els tràmits han anat avançant tot i la complexitat del projecte.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: Nosaltres ho interpretem com un servei bàsic ja, com l’aigua o la llum, depenent de quins serveis el fet de poder estar connectat i tenir noves tecnologies pensem que és un servei bàsic que hem de donar i que hem de treballar-hi.

Durant el període d’exposició pública del projecte un grup de veïns va presentar al·legacions vinculades amb temes de salut que se sumen als diversos entrebancs amb els quals s’ha topat el consistori en el procés.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: El que ens tocarà ara és esperar que ens acabin d’arribar els informes perceptius de diferents organismes, crec que ara només faltaria el del Departament de Medi Ambient, la resta els tenim tots, un cop tinguem tots els informes haurem de mirar si són favorables i el projecte es pot donar com a vàlid i el que ens tocarà també és agafar les al·legacions i contestar-les justificant punt per punt.

Tot i que la torre de telecomunicacions no solucionarà els problemes de cobertura mòbil en tot el municipi, sí ho farà en zones com La Fageda, el barri de Ca la Guapa i Can Xel i el consistori espera poder avançar els tràmits per instal·lar la torre el més aviat possible.